Afasiecentrum opent deuren in Leiderdorp

In september opent het Leiderdorpse Afasiecentrum zijn deuren. In dit centrum, dat gevestigd wordt in Sport- en Recreatiecentrum De Does, kunnen mensen met afasie leren beter te communiceren en actiever deel te nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Afasie kan ontstaan na hersenletsel. Wie het heeft, kan moeilijk of zelfs helemaal niet praten, lezen, schrijven of begrijpen wat een ander zegt. Een praatje maken met de buurman, een telefoongesprek voeren of boodschappen doen, lukt daardoor niet meer als voorheen. Mensen met afasie dreigen dan ook vaak in een sociaal isolement terecht te komen. Het Afasiecentrum is een initiatief van de logopedisten van het Rijnlands Revalidatie Centrum en de Gemiva-SVG Groep, en wordt in overleg met de Afasie Vereniging Nederland opgezet. In het centrum worden kleine groepen samengesteld op basis van interesses, leeftijd en ernst van de afasie. Dat kunnen bijvoorbeeld discussie- of schrijfgroepen zijn. Ook kunnen de deelnemers hulp krijgen bij het leren omgaan met hulpmiddelen, het telefoneren en boodschappen doen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij afasietherapeute Daniëlle van der Plas, via dvp@rrc.nl. Die aanmelding mag ook door een naaste worden gedaan.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×