Michael Kirkham: Zonder titel olieverf/doek, 50 x 50 cm. (2002), foto: PR.

Een 'Vrije Keuze' te zien uit kunstcollectie LUMC

Tot en met 26 september is in de galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een tentoonstelling van het werk van 15 hedendaagse kunstenaars te zien onder de titel ‘Een Vrije Keuze’. Het werk, dat normaliter verspreid door het ziekenhuis hangt, is voor deze gelegenheid verzameld in de galerie en maakt deel uit van de omvangrijke kunstcollectie van het Leidse ziekenhuis. Er is zowel abstract als figuratief werk te zien vanaf 1970 van bekende en minder bekende kunstenaars, dat in de loop der jaren in de collectie is opgenomen. Het is de eerste keer, dat de intuïtieve greep uit het totaal van zo’n 1500 kunstwerken op deze manier wordt tentoongesteld.

Er is onder andere werk te zien van Machiel Botman, Kees Scherer, Eva Besnyö, Mario Giacomelli, Sanne Sannes, Sebastiao Salgado, Ronald Ophuis, Michael Kirkham, Lie van der Werff en Marc Nagtzaam.

Meer info en openingstijden: www.lumc.nl/galerie

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×