In februari van dit jaar presenteerde de gemeente de nieuwe plannen voor het stationsgebied bij Leiden Centraal. Eerdere plannen werden nooit gerealiseerd. Wethouder Pieter van Woensel (VVD) hoopt dat met behulp van de C&H Wet deze Artist Impression wel werkelijkheid wordt.

Crisis- en Herstelwet moet vaart in projecten houden

Drie grote projecten zijn door de gemeente Leiden bij het Ministerie van VROM aangemeld voor de Crisis- en Herstelwet (C&H): het stationsgebied, de studentencampus bij het Lammenschanspark en het Kooiplein en omgeving. Als Leiden zijn zin krijgt kunnen die projecten een stuk sneller worden gerealiseerd dan wanneer de normale (inspraak)procedures gevolgd zouden moeten worden. Als de projecten onder de C&H Wet worden gebracht zijn er namelijk minder vergunningen nodig en worden procedures sneller en eenvoudiger doorlopen.

Belanghebbenden kunnen ook bij toepassing van de C&H Wet nog steeds bezwaar maken, maar de termijn waarop de rechter uitspraak moet doen wordt dan ingekort. In praktijk leiden minder en kortere beroepsprocedures gemiddeld tot een half jaar tijdwinst, zo is de verwachting. Ook kunnen projecten daardoor goedkoper uitvallen.

De Crisis- en Herstelwet is sinds 31 maar dit jaar van kracht. De wet zorgt voor kortere procedures, waardoor bouwprojecten sneller kunnen worden uitgevoerd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×