Walter van de Leur, foto: PR.

Walter van de Leur geeft Luistercursus Jazzgeschiedenis

Aanstaande dinsdag start de eerste Luistercursus Jazzgeschiedenis in Leiden, die gegeven wordt door de enige Nederlandse jazzhoogleraar: Walter van de Leur, docent aan het Amsterdamse Conservatorium. Van de Leur is een bevlogen verteller en een groot kenner van de ontwikkeling van de jazz, die ontstond rond 1900 in New Orleans. In 2004 kreeg Van de Leur een hoge Amerikaanse onderscheiding voor zijn boek ‘Something to Live For: the Music of Billy Strayhorn’. De cursus, georganiseerd in een samenwerking tussen BplusC en jazzpodium Hot House, wordt op acht avonden gegeven en er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De cursus vindt plaats in het Leidse Volkshuis op acht dinsdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur, en kost € 130. Aanmelden kan nog tot en met 5 september op de website van BplusC: www.bplusc.nl.

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×