D66 wil geboorteloketten in ziekenhuizen

Als het aan D66 ligt, hoeven kersverse ouders hun borelingen niet meer aan te geven op het stadhuis, maar kunnen ze dat in de toekomst gewoon in het ziekenhuis zelf doen. D66-raadslid Elze ’t Hart dient daartoe binnenkort een motie in. ’t Hart denkt dat de ziekenhuizen graag meewerken aan deze manier van klantvriendelijk werken. Omdat geboorteaangiftes alleen kunnen worden opgenomen door ambtenaren van de gemeente Leiden, wil ze enkele ambtenaren een parttime werkplek in het ziekenhuis geven.

Ook het benoemen van ziekenhuispersoneel tot bijvoorbeeld onbezoldigd ambtenaar wil ze onderzocht zien. In dat geval krijgen de bestaande ziekenhuismedewerkers de bevoegdheid om een aangifte van geboorte op te nemen. “Die kunnen dat combineren met het afgeven van een geboortebewijs,” aldus ’t Hart: “Zo’n geboortebewijs is nodig om een baby aan te geven en wordt toch al afgegeven door het ziekenhuis.”

Aanstaande donderdag wordt de motie in de Leidse raad behandeld.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×