Aalmarktplannen vlotgetrokken door overeenkomst

De gemeente Leiden heeft een overeenkomst gesloten met ASR Vastgoed Vermogensbeheer, Provast en V&D. In de overeenkomst worden de aan- en verkoop van grond en panden in het Aalmarktgebied geregeld. “Hierdoor krijgt het Aalmarktgebied een flinke impuls en kan de herontwikkeling van V&D van start gaan, aldus de gemeente.” De vier partijen hebben overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van het zogenaamde Aalmarkt-blok in het centrum van de stad. De overeenkomst omvat de koop van het Gat van Van Nelle, de verkoop van Breestraat 76, 78, 80, de koop van een deel van Mandenmakerssteeg 8-10 en de huur van de kelder van V&D voor een openbare fietsenstalling.

Centraal staat de herontwikkeling van V&D, waarbij het rijksmonument ‘In den Vergulden Turk’ in oude luister wordt hersteld. V&D ondergaat een complete metamorfose tot een eigentijds warenhuis. De expeditie van V&D wordt verplaatst naar de Breestraat. Het huidige expeditieterrein, in de volksmond ook wel Het Gat van Van Nelle genoemd, wordt door ASR Vermogensbeheer aan de gemeente Leiden verkocht zodat dit herontwikkeld kan worden.

Wethouder Pieter van Woensel: “Met deze overeenkomst is een belangrijke hobbel genomen. Provast kan V&D gaan verbouwen tot een modern warenhuis. Met de fietsenstalling in de kelder van V&D krijgt Leiden de langverwachte fietsenstalling in het centrum. Bovendien kan met de aankoop van het Gat van Van Nelle het Aalmarktproject worden afgerond.”

Advertentie

Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×