Vanaf vandaag tot februari 2011 worden de winnende wensen uitgevoerd. Rond maart 2011 wordt gestart met de 2011 editie van het Rabobank Wensenfonds. (Foto: PR).

23 Winnaars bij Rabo Wensenfonds

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van het Rabobank Wensenfonds 2010 zijn gisteren de 23 winnaars van het Wensenfonds bekend gemaakt. De inwoners van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest hebben door het uitbrengen van hun stem de winnaars bepaald. Daarnaast kozen de medewerkers van de bank een winnaar en werden er dit jaar, in het kader van het 100-jarig bestaan van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest, maar liefst 6 sympathieprijzen toegekend. In totaal werden dit jaar een record aantal van 11.999 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen verzamelde dit jaar Ruitervereniging Liethorp voor de aanschaf van nieuw meubilair. Zij wisten maar liefst 1.085 stemmen te verzamelen.

Daarnaast kende eigenlijk iedere categorie een duidelijke winnaar. In de categorie ‘Zorg’ was dat Activiteitencentrum Gading met 530 stemmen voor de uitbreiding van de fitnessapparatuur. In de categorie ‘Buurt & Wijk’ verzamelde Speeltuinvereniging Westerkwartier 169 stemmen voor de aanschaf van een nieuw kabelbaantje. Bij ‘Maatschappelijke dienstverlening’ sprong Kidsclub De Loods er uit met 672 stemmen op de aanschaf van nieuwe spellen. Muziekvereniging Kunst & Genoegen haalde voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten de meeste stemmen in de categorie ‘Cultuur & Muziek’ (960). In de categorie ‘Onderwijs’ ten slotte was de Geverts-Deutz-Terweeschool de duidelijke winnaar. Op hun wens, de aanschaf van 36 stemkastjes, werd 506 keer gestemd.

Bij de Rabobank medewerkers was de wens van de Leidse Voedselbank, het opknappen van de keuken, favoriet. Terwijl sympathieprijzen werden toegekend aan: IFMSA voor de aanschaf van 2 berenpakken, Stichting Topaz Woonzorgcentrum Groenhoven voor klankschalen en muziekinstrumenten, Bewonersvereniging Santenaar voor een kleurige beplanting van hun tuin, Imkersvereniging Leiden e.o. voor de aanschaf van 10 nieuwe bijenkasten, De Gehandicaptendienst voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten en Mytylschool De Thermiek voor de aanschaf van een buitenzandtafel.

Advertentie

Cultuur Leiden Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×