IJsbaan van de baan

Er komt dit jaar definitief geen ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Dat heeft het Centrummanagement Leiden (CML) besloten, nadat bleek dat er een tekort van 50.000 euro dreigde. Centrummanager Joost Bleijie hoopt dat er vanaf 2011 wel weer een ijsbaan kan zijn, maar dat kan alleen als hij voldoende partners om zich heen weet te verzamelen om de benodigde 150.000 euro bij elkaar te krijgen. Voor dit jaar kwam het CML niet verder dan zo’n 105.000 euro, waarvan de helft van sponsoren en de andere helft uit de exploitatie moest komen.

Bleijie: “Als het dit jaar drukker zou worden dan vorig jaar lukt het wel om die 150.000 euro binnen te krijgen, maar als Centrummanagement gaan we dat risico niet meer nemen. Dat hebben we vorig jaar bewust wel gedaan, maar je gokt toch met geld van de ondernemers.” De ijsbaan leverde in 2009 uiteindelijk een verliespost van een ton op. Onder andere door het slechte weer kwamen er veel minder bezoekers op af dan waarmee was gerekend.

Voor dit jaar riep Bleijie de hulp in van een organisatiebureau. “Met hen hebben we een gedegen begroting gemaakt en dan kom je toch op zo’n bedrag uit. We hebben de gemeente gevraagd om een garantiestelling voor de ontbrekende 50.000 euro, maar in het licht van de komende bezuinigingen wilde men daar niet aan.”

Door de financiële perikelen van vorig jaar had het CML volgens Bleijie ook niet voldoende tijd om de organisatie rond te krijgen. “We beginnen nu morgen met de ijsbaan 2011. Dan hebben we dus ruim en jaar om het rond te krijgen.” “Maar,” zo benadrukt hij, “alleen samen met anderen. Als blijkt dat wij als CML kennelijk de enige zijn die een ijsbaan wil, houdt het op.”

Advertentie

Leiden centrummanager


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×