Duizenden en duizenden mensen waren weer afgekomen op de koraalzang, de rede en de kranslegging om vervolgens snel richting De Waag te lopen om aan te sluiten in de rij voor de uitreiking van Haring en Wittebrood.

Den Tonkelaarrede: "Oh, oh Cherso" wordt Oh, oh, 3 Octo"

Stadshistoricus Joost Bleijie had zich dit jaar laten inspireren door de populaire tv-serie Oh, oh Cherso, bij zijn ‘Den Tonkelaarrede’, een historische verhandeling over de 3 oktoberviering, tijdens de Koraalzang in het Van der Werfpark. Als ze in Den Haag Oh, oh Cherso hebben, moeten we in Leiden maar een eigen variant maken: Oh, oh 3 Octo. Volgens burgemeester Lenferink heeft Leiden sinds deze viering al een eigen real live soap. daarmee doelde hij op de camera’s die dit jaar voor het eerst in de stad hangen in het kader van het zogenaamde ‘Crowd Management’.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×