Spelers tijdens de repetitie, foto: PR.

Opera Dido and Aeneas in Leids Imperium Theater

De kersverse stichting Key2Singing brengt op 6 en 7 november een geheel geënsceneerde uitvoering van de opera Dido and Aeneas van Henry Purcell. De opera werd in 1680 geschreven voor amateurs, namelijk voor de leerlingen van een meisjeskostschool in het Engelse Chelsea. Ook de voorstellingen in het sfeervolle Imperium Theater worden uitgevoerd door semi-professionele en gevorderde amateurleerlingen van zanglerares Margot Kalse, met medewerking van dansers van BplusC. De wervelende show wordt muzikaal begeleid door barokinstrumenten in de oude stemming.

De opera vertelt het verhaal van Aeneas, die het verwoeste Troje ontvlucht. Op doorreis komt hij in Carthago, waar hij verliefd wordt op koningin Dido en deze liefde is wederzijds. Helaas moet Aeneas zijn reis voortzetten en laat hij Dido in ontreddering achter. De afscheidsaria van Dido is één van de mooiste liederen uit de operageschiedenis.

De voorstelling van zondag 7 november is al uitverkocht. Meer info en voor het reserveren van kaartjes: www.imperiumtheater.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×