College zet in op sterke stad

Ondanks veel kritiek vanuit de Leidse raad houdt het college vast aan extra investeringen in de Leidse binnenstad, het biosciencepark en citymarketing. Wethouder Strijk vindt het absoluut noodzakelijk dat Leiden flink op de kaart wordt gezet. Om extra bezoekers en meer bedrijven naar Leiden te trekken. Van links tot rechts zien partijen in de Leidse raad juist in die pot voor extra uitgaven een mogelijkheid om bepaalde bezuinigingen te voorkomen. Maar dat is volgens het college dus verkeerde zuinigheid. Volgens Strijk is er de afgelopen jaren veel te weinig in de stad geinvesteerd en moet er nu een inhaalslag gemaakt worden. “Het zijn onze assets van de toekomst,” zo houdt hij de raad voor.

Extra investeren in het biosciencepark vindt hij ook heel belangrijk. Leiden steekt bijvoorbeeld geld in de zogenaamde ‘Medical Delta’. Dat is een samenwerkingsverband tussen Rotterdam, Delft en Leiden. Door de krachten te bundelen kunnen er investeringen gedaan worden die anders onhaalbaar zouden zijn. Bijvoorbeeld in een speciale microscoop van 7 miljoen euro. “Allerlei bedrijven op het biosciencepark kunnen die nu gebruiken.” De afgelopen jaren heeft Leiden op die manier 1,6 miljoen geinvesteerd, terwijl daar door derden nog 35 miljoen bijkwam. “Het is een vliegwieleffect. We brengen daar zaken op gang.” Strijk wijst erop dat die sector al zo’n 20% van de werkgelegenheid in Leiden voor haar rekening neemt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×