SP wil ruim 2 miljoen anders besteden

Als het aan de SP in Leiden ligt komen er geen bezuinigingen op de zwakkeren in Leiden en gaat ook een algemene lastenverhoging voor rioolrecht en afvalstoffenheffing niet door. De partij maakt voor 2,1 miljoen andere keuzes dan het college voorstelt. Ook op de speerpunten uit het beleidsakkoord mag niet worden bezuinigd. Het gaat daarbij om de thuiszorg (WMO), bereikbaarheid (RGL, Ringweg-Oost, Rijnlandroute en Plesmanlaan), Programma Binnenstad, parkeergarages (Morspoort en nieuwe centrumgarages), klantvriendelijkheid (inclusief Minder & Beter), openbare ruimte en het Cultuurkwartier. Naast bovengenoemde punten is alles voor de SP bespreekbaar. De partij doet wel een serie voorstellen. In grote lijnen komen die erop neer dat bezuinigingen die de partij terug wil draaien worden betaald uit geplande extra investeringen. Die vindt de SP in een tijd van zulke drastische bezuinigingen niet gewenst.

Minder geld voor het biosciencepark, een beperking van het inhuren van extern personeel en een taakstelling op het evenementenbudget zijn enkele voorstellen, waarmee geld wordt gevonden om bezuinigingen op bijvoorbeeld de Raad en Daadwinkels, vuilcontainers, natuur- en milieueducatie en onderwijsprogramma’s op het gebied van cultuur te voorkomen. Ook de huursubsidie van een aantal maatschappelijke organisaties blijft in de plannen overeind.

Leiden Palet 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×