Stadspartij wil afvaleconomie stimuleren

De lasten voor rioolonderhoud en het inzamelen van afval moeten niet stijgen. De gemeente moet er slimmer mee omgaan en kan er dan zelfs aan verdienen. Dat betoogde fractievoorzitter Eli de Graaf van de Stadspartij Leiden Ontzet bij de begrotingsbehandeling. “Afval wordt steeds meer waard, dat moeten we juist gaan inkopen.” Ook de kosten voor het riool moet Leiden beter ‘in control’ krijgen. Volgens De Graaf is een stijging uit den boze, omdat de Leidse rioolheffing nu al 200% is van wat buurgemeenten hun burgers in rekening brengen.

De enorme lijst van bezuinigingsvoorstellen vindt zijn partij ‘paniekvoetbal’. “De bezuinigingen worden gezocht bij de minima in plaats van bij luxe zaken.” Volgens de SLO kan Leiden alleen al veel besparen op allerlei dure recepties met bijbehorende hoge zaalhuur, terwijl de gemeente zelf over veel ruimtes beschikt. “En als de gemeente de komende jaren geen fouten maakt, hoeft er sowieso niet bezuinigd te worden.”

Leiden Palet 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×