Leiden loopt warm voor avondvierdaagse

Voorzitter Jeroen Weijermars van de Leidse korfbalvereniging Sporting Trigon weet het bijna zeker. Leiden krijgt een eigen avond4daagse. Of het in mei 2011 al zover is of pas een jaar later, moet binnen een maand duidelijk zijn. De gesprekken met het gemeentelijke Sportbedrijf Leiden en verschillende mogelijke sponsoren zijn in volle gang en uiterlijk half december moet duidelijk zijn of er voldoende toezeggingen zijn om het wandelevenement mogelijk te maken. Weijermars: “Namen en rugnummers kan ik om die reden ook nog niet geven, maar de kans op een eigen Leidse avond4daagse neemt wel toe. Het is een evenement waar meerdere partijen in geïnteresseerd zijn. De vraag die nu op tafel ligt is of we het op één plek in Leiden gaan doen of meerdere plekken tegelijk.”

Weijermars loopt als geestelijk vader van het idee al geruime tijd met het plan rond. In Leiderdorp organiseert korfbalvereniging Velocitas het evenement al jaren met veel succes en als het in Leiderdorp kan, moet het toch in Leiden ook kunnen, zo was de gedachte. Inmiddels krijgt Weijermars steeds meer handen op elkaar, maar alleen sympathie voor het idee is niet voldoende. Bedrijven die in financiële zin willen bijdragen zijn hard nodig. Zeker als het evenement op vier verschillende plekken tegelijk wordt gehouden om er echt een stadsbrede avond4daagse van de maken.

Als het de komende weken niet lukt om voldoende sponsoren bij elkaar te krijgen, gaat het plan niet van tafel. Wel duurt het dan vrijwel zeker tot mei 2012 dat Leiden massaal de wandelschoenen uit de kast kan halen.

Leiden Sport avondvierdaagse


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×