Na de laatste avond worden de - veelal jonge - lopers enthousiast onthaald door familie en vrienden op de tot Leidse 'Via Gladiola' omgedoopte Cronesteinkade. (Archieffoto: Chris de Waard).

Eind mei weer Leidse avondvierdaagse

De Sportcity Avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 20 tot en met 23 mei. “Een weekje eerder in verband met het WK Voetbal in Brazilië,” zo verklaart mede-organisator Rik van der Geest van Sportbedrijf Leiden de verplaatsing. Vorig jaar werd de wandelavondvierdaagse in juni gehouden. Er wordt net als vorig jaar gestart bij het terrein van Sporting Trigon aan de Zoeterwoudse Singel.

De Leidse avondvierdaagse werd in 2012 nieuw leven ingeblazen na een afwezigheid van bijna 15 jaar. De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: vijf of tien kilometer. De kosten voor deelname bedragen EUR 4,50 (inclusief medaille). Ouders en begeleiders kunnen gratis meelopen, tenzij ze ook een medaille willen.

De start van de 10 kilometer is de eerste avonden om 18.15 uur, de 5 kilometer start een kwartiertje later. Op de slotavond begint de 10 kilometer om 18.30 uur en de 5 kilometer om 19.00 uur. De gezamenlijke intocht wordt muzikaal begeleid door het dweilorkest van de FBL. Medewerkers van Sportcity verzorgen elke avond een warming-up.

Het wandelevenement is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te wandelen. Jong en oud kan zich inschrijven, maar er is wel een maximum aan het aantal deelnemers. Wie mee wil doen, moet er dus snel bij zijn. De deelname van drie basisscholen (de Lorentzschool, de Josephschool en de Lucas van Leydenschool) staat al vast. De organisatie zorgt voor veilige, maar ook uitdagende routes met verkeersregelaars op plekken waar dat nodig is.

Inschrijven kan via avondvierdaagseleiden@gmail.com, per post via Sportbedrijf Leiden, t.a.v. SportCity Avondvierdaagse, Smaragdlaan 99/a, 2332 JP Leiden of via de website van SportCity (www.sportcity.nl/avondvierdaagse).

Leiden avondvierdaagse


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×