Omstreden kandidaatlijsttrekker GroenLinks trekt zich terug

Ankie Verlaan is niet langer kandidaat voor het lijsttrekkerschap voor GroenLinks in Zuid-Holland. De Leidse schrijft in een verklaring af te zien van haar kandidatuur nadat Sleutelstad vorige week publiceerde over het feit dat ze bij haar vertrek bij de Universiteit van Amsterdam tonnen onderwijsgeld meekreeg als gouden handdruk. “GroenLinks wordt ervan beticht de grote graaiers binnen te halen. Enige jaren geleden beschuldigde de AOB mijn toenmalige werkgever ervan mij een te groot bedrag te hebben meegegeven bij mijn vertrek. Deze beschuldiging was onjuist, maar de uitleg bleek te gecompliceerd om in een simpele rectificatie te vatten,” aldus haar verklaring.

Verlaan wil GroenLinks vrijhouden van dit soort commoties en kiest er daarom voor om niet de strijd aan te gaan. “Het huidige politieke klimaat vraagt om een focus op de hoofdlijnen en niet om aanklachten en persgedoe.” Wel kondigt ze aan de partij op diverse manieren te blijven steunen.

Leiden Regio ankieverlaan-gl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×