De Middellandse Zee in de bankschroef

“De Middellandse Zee in de bankschroef” is de titel van de volgende Leidse Winterlezing bij Naturalis. Ondersteund door beeld en geluid, zal prof. Paul Meijer ingaan op de Middellandse Zee, het overblijfsel van een machtige oceaan. Doordat twee continenten steeds meer naar elkaar toe bewegen, is die oceaan een binnenzee geworden. Het proces is volgens Meijer bijna ten einde, de bankschroef is bijna dicht. Hij zal tijdens de lezing dan ook stilstaan bij De geologische processen die typerend zijn voor het laatste stadium van continentbotsing.

De lezing vindt op zondag 16 januari plaats in de Cinema van Naturalis en begint om 13.00 uur. Op //leidsewinterlezingen.nl staat meer informatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×