Leidse VVD-fractie wil NUON-geld voor tekorten Pieterskerk

De VVD Leiden wil persé niet hebben dat de Pieterskerk de proveniershuisjes die bij de kerk horen verkoopt aan een Leidse woningbouworporatie om zo een financieel tekort van ruim acht ton te dekken. Dat is de restschuld van de jarenlange en tientallen miljoenen kostende renovatie van de kerk. Fractievoorzitter Paul Laudy vindt het zelfs zo belangrijk om de huisjes bij de kerk te houden dat hij bereid is een greep van een miljoen euro in de NUON-kas te doen. Leiden heeft door de verkoop van de gemeentelijke aandelen in het energiebedrijf een enorme pot van 225.000.000 euro die de komende jaren bij de gemeente binnenkomt. Pakweg de helft van dat geld wordt weggezet om met de rente de wegvallende dividendinkomsten te compenseren, de rest van het geld wordt besteed aan duurzame projecten, zo heeft de gemeenteraad afgesproken. Om het opvangen van het tekort bij de Pieterskerk daaronder te rekenen, heeft de VVD wel wat uit te leggen.

Volgens Laudy is het allemaal goed verdedigbaar en is het wat hem betreft ook echt een uitzondering. “Alleen al het feit dat de Pieterskerk de huisjes op termijn terug wil kunnen kopen, geeft aan dat het een slecht plan is.”

Leiden pieterskerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×