Gemeenteraad stemt in met verkoop huisjes Pieterskerk

Op de VVD na zijn alle partijen afgelopen avond akkoord gegaan met de verkoop van de zogenaamde Proveniershuisjes die tegen de Pieterskerk aan zijn gebouwd. De Pieterskerk zit in geldnood door de tegenvallende exploitatie van de afgelopen twee jaar en een restschuld van de mega-renovatie die de kerk achter de rug heeft. Het exploiatietekort is deels aan die opknapbeurt te wijten, omdat de kerk daardoor niet altijd verhuurd kon worden. De gemeente heeft er dan ook vertrouwen in dat een sluitende exploitatie nu weer mogelijk is. Ook een opgesteld bedrijfsplan wijst in die richting.

De Proveniershuisjes worden verkocht aan de Stichting Jean Pesijn die ook het tegenover de kerk gelegen Jean Pesijnshofje in de Kloksteeg onder haar hoede heeft. Met de verkoop lost de Pieterskerk de restschuld van de restauratie, zo’n 800.000 euro, af. Daarnaast houdt de kerk dan nog wat geld over om exploitatietekorten in 2011 en 2012 op te vangen. De kerk denkt vanaf 2013 weer zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Leiden pieterskerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×