Basisscholen bezoeken open monumenten

Groep 6, 7 en 8 van de basisscholen de Lucas van Leyden en de Haanstraschool bezoeken aanstaande donderdag en vrijdag monumenten in Leiden. Dit gaat vooraf aan de Open Monumentendagen op 12 en 13 september.

Op deze dagen bezoeken de kinderen onder andere de Pieterskerk, de Sterrenwacht, het Weeshuis, Juwelier Rob van Gerner en een woonhuis op de Rapenburg. De klassen krijgen rondleidingen binnen de gebouwen en kunnen vanaf de Pieterskerk Leiden van boven bekijken. De leerlingen mogen bij Juwelier Rob van Gerner een kijkje nemen in het atelier van de goudsmid.

Bezoekers
De Open Monumentendagen voor basisscholen wordt al sinds 2010 georganiseerd door Stichting Open Monumentendagen maar trok nooit zo veel bezoekers. Dit jaar zijn er maar liefst 250 deelnemers. Door het bezoek aan de panden worden de kinderen betrokken bij het monumentale erfgoed in Leiden.

Kidsgids
Dit weekend vinden de Open Monumentendagen plaats. Op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur openen Leidse monumenten haar deuren. Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar ‘Kunst en Ambacht’. Zaterdag en zondag zijn er buiten de reguliere activiteiten voor volwassenen ook voor kinderen activiteiten in de Burcht en is er voor de kinderen ook een Kidsgids waarmee ze een speurtocht kunnen volgen door Leiden.

Activiteiten
Meer informatie over de Open Monumentendagen en alle activiteiten voor volwassenen en kinderen vindt je op de website van Open Monumentendag.

 

Cultuur Leiden Nieuws open monumentendag pieterskerk Sterrenwacht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×