Convenant Jeugdsportfonds getekend

Gisteren hebben wethouder Jan-Jaap de Haan en André de Jeu, voorzitter bestuur Stichting Jeugdsportfonds Zuid-Holland, een convenant ondertekend, dat de start van het Jeugdsportfonds Leiden mogelijk maakt. Door het Jeugdsportfonds krijgen kinderen van 4 tot 18 jaar, die afkomstig zijn uit financieel minder draagkrachtige gezinnen, de kans om te gaan sporten . Het Jeugdsportfonds stelt financiële middelen ter beschikking voor contributie bij een vereniging, sportkleding en sportmaterialen. De Haan: “Ik ben blij dat we nu nóg meer kinderen de kans kunnen geven te gaan sporten. Sporten is niet alleen gezond, het zorgt er ook voor dat je ‘erbij’ hoort. Samen met het Jeugdsportfonds Zuid-Holland en de sportverenigingen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen niet meer langs de lijn hoeven toe te kijken, maar zelf in het veld kunnen staan.” De Rabobank Foundation sponsort het initiatief. Diverse Leidse (oud)-politici, die zich ingezet hebben voor het realiseren van het Jeugdsportfonds, waren bij de ondertekening aanwezig samen met een aantal trainers en grote en kleine voetballers van voetbalvereniging Roodenburg. (Foto: PR.)

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×