Suske en Wiske 'ontzetten' Leiden

De verhaallijn is nog strikt geheim, maar dat ‘ie er komt is zeker. Een Suske en Wiske album dat zich afspeelt rond het beleg en het ontzet van Leiden. Initiatiefnemer is Thijs Hemmes, oud-bestuurslid van de 3 October Vereeniging, die daarbij werd geholpen door de archivaris van de 3 October Vereeniging Rens Heruer. Voorlopige werktitel: “Suske en Wiske en het Lijden van Leyden”.

Het gaat om een reguliere uitgave die in heel Nederland en Vlaanderen wordt verspreid in een oplage van enkele honderdduizenden exemplaren. Daarnaast komt er een speciale editie in een beperkte oplage met acht extra pagina’s speciaal over Leidens Ontzet. Deze zal in eerste instantie exclusief via de 3 October Vereeniging kunnen worden besteld. Het is de bedoeling dat de unieke Suske en Wiske in september tijdens een grootse happening wordt gelanceerd.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2011


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×