Foto: D’Andrea fotostudio & FBPS

Verjaardagsbezoek voor mevrouw Gijbels-Jaspers

Vanmiddag gaat burgemeester Lenferink op verjaardagsvisite bij mevrouw Gijbels-Jaspers, die in Roomburg haar 102e verjaardag viert. Mevrouw Bouwdina Maria Jaspers werd in Drenthe geboren als eerste uit een gezin van vier kinderen. In 1915 overleed haar moeder. Haar vader hertrouwde met een Leidse, maar het geluk was van korte duur, omdat hij drie jaar later stierf. De weduwe nam de zorg voor de kinderen op zich en nam hen mee naar Leiden. In het weeshuis St. Maarten, aan de St. Jacobsgracht, kreeg mevrouw Jaspers samen met haar zus Jo een opleiding om bij gegoede families te dienen. Tot haar 18-de werkte ze in het weeshuis, waarna ze bij de directeur van het weeshuis in dienst kwam en later bij Bakkerij Van Noort in de huishouding. Op 29-jarige leeftijd trouwde ze met Adrianus Gijbels. Samen kregen ze vijf kinderen. De jarige geniet in Roomburg van haar kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ook is ze dol op bloemen. De burgemeester zal haar vanmiddag dan ook een grote bos overhandigen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×