Eline Rote uit Benthuizen is woensdagavond gekozen tot Leids Kaasmeisje 2011. In Theehuis de Leidse Hout vond de allereerste verkiezing plaats, waarbij in de finale 20 meisjes streden om de titel. (Foto's: Emile van Aelst).

Leiden heeft een eigen kaasmeisje

De eerste verkiezing van het Leidse Kaasmeisje in Theehuis de Leidse Hout is een megasucces geworden. Afgelopen woensdagavond streden de 20 overgebleven kandidaten in de finale. Eline Rote uit Benthuizen mag zag het komende jaar Leids Kaasmeisje noemen. Jennifer van Klaveren en Nikita Slingerland werden tweede en derde in de verkiezing waar zich 419 meisjes voor opgaven. De winnares krijgt niet alleen een reis naar Parijs en een fotoshoot, maar mag zich een jaar lang de ambassadrice van de Leidse kaas noemen. En ze kan al snel aan de slag: de eerste officiële plechtigheid is het openen van de landelijke polderdag op 2 juni. Daarnaast wordt ze het gezicht van de Leidse variant op de High Tea, waarmee Theehuis de Leidse Hout een hartige hollandse kaasfondue serveert: High Cheese een Leidse kaasfondue.

De finalistenavond bestond woensdagavond uit twee onderdelen. Tijdens een studioshoot op de ‘waterlelie’ van de Leidse Hout moesten de potentiële kaasmeisjes het mooiste van zichzelf laten zien en tijdens een presentatie op de catwalk konden zij de jury met een presentatie overtuigen waarom juist zij aanspraak maken op de titel. De jury, met daarin organisator Bernard Stöxen van het theehuis, Hansje Görtz (de nanny van Maxima’s kinderen), Joris de Bruin en Monique vd Werf, had nog een harde dobber aan de verkiezing, maar kwam uiteindelijk met een unaniem oordeel: De 23-jarige diëtiste Eline Rote uit Benthuizen mag het komende jaar de Leidse ‘Frau Antje’ zijn.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×