100 Miljoen extra ook voor Churchill Avenue

De 100 miljoen euro die de provincie extra in de RijnlandRoute stopt is niet meer exclusief voor de variant ‘Zoeken naar Balans F+’. Nu het provinciebestuur heeft besloten om een definitieve keus voor dat tracé uit te stellen tot na de zomer om de twee overgebleven tracés goed te kunnen vergelijken, blijkt dat als de provincie alsnog voor de Churchill Avenue kiest, het extra geld ook dan beschikbaar is. Gedeputeerde Ingrid de Bondt gaf dat woensdag voor de Tweede Kamercommissie na enig aandringen van CDA-kamerlid De Rouwe toe. Daar hielden de nieuwe gedeputeerde Ingrid de Bondt en Joost Klimbie van het team Churchill Avenue beiden een presentatie voor de leden van de Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu.

De Rouwe wilde van de gedeputeerde weten hoe het zat met de 100 miljoen euro die in het coalitieakkoord van Zuid-Holland is bestemd als extra geld voor de Zoeken naar Balans-variant. Hij wilde weten of dat geld ook voor de Churchill Avenue beschikbaar zou zijn. Na stevig aandringen bleek dat geld er inderdaad ook dan te zijn. “Als de wereld er over een paar maanden anders uit ziet, dan zou ik terug kunnen gaan naar de coalitiefracties om te vragen of die 100 miljoen ook naar de Churchill Avenue mag,” aldus de Bondt. Als de 100 miljoen exclusief voor Zoeken naar Balans zou blijven, dan zou die variant altijd 100 miljoen beter blijven uitpakken dan de Churchill Avenue en is er geen sprake meer van de eerlijke vergelijking waartoe nu is besloten.

Leiden Regio RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×