Jonge dieren op de kinderboerderij in de Merenwijk, foto: archief Sleutelstad.

Leiden behoudt schooltuinen en kinderboerderij in de Merenwijk

De gemeente Leiden werkt aan de toekomst voor Natuur- en Milieueducatie in Leiden en behoudt de schooltuinen en kinderboerderij in de Merenwijk Het educatiecentrum Weidezicht bij de kinderboerderij zal worden uitgebreid met een Duurzaamheidcentrum. Kennis van duurzaamheid is één van de speerpunten van het beleid van Leiden als kennisstad en daarom wordt voor een aantal locaties gezocht naar externe financiering, zoals voor het hertenkamp in de Leidse Hout en de volière in het Plantsoen. Het Reigersbos in park Cronesteyn wordt eveneens versterkt door verhuur aan derden, die de Leidse natuur- en milieueducatie doelstellingen zullen overnemen en verder invullen.

De dieren die verblijven in het Hooghkamerpark, Stevenshof, Park Kweeklust, bij het Reigersbos en Koetshuys, zullen een plek krijgen op de kinderboerderij in de Merenwijk of op een kinderboerderij elders in het land. Ook de schapen bij de Strengen en Tengnagel in de Merenwijk worden verhuisd. Door deze acties zijn er volgens het college minder verzorgende functies nodig.

Over de verhuizing van de dieren buitelen de verschillende partijen in de gemeenteraad en de Leidse politiek over elkaar heen. Zie eerder artikel Sleutelstad.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×