Leiden Atletiek behaalt tweemaal goud en tweemaal zilver bij NK Junioren

Leiden Atletiek heeft bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren met negen atleten vier medailles binnen gehaald: tweemaal goud en tweemaal zilver. Deze medailles kwamen geheel op het conto van de meisjes B-junioren (16-17 jaar). Tessa van Schagen was het meest succesvol met goud en zilver. Op de kortste sprintafstand was de snelle Leidse titelfavoriet, maar werd verrast door de Zoetermeerse Naomi Sedney die een superdag had en het goud wegkaapte. Een dag later nam Tessa op een prachtige manier revanche door de 200 meter te winnen. In de finale had ze de grootste concurrente Laura de Witte bij het uitkomen van de bocht al te pakken en raasde ze in recordtijd op de finish af. Goud en een prachtig nieuw clubrecord (24.68) waren haar deel. Over twee weken reist Tessa met de Nederlandse ploeg af naar het Turkse Trabzon voor het Europees Jeugd Olympisch festival. Daar zal zij uitkomen op de 100 en 4 x 100 meter. (Tessa van Schagen, foto: PR.)

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×