Politici en ondernemers gingen woensdagavond gezamenlijk op pad om het water in Leiden te ontdoen van een flinke berg plastic. Dat werd voornamelijk uit het water gehaald op plaatsen waar de boot van de gemeentelijke dienst Milieu en Beheer niet kan komen. Bijvoorbeeld onder steigers en achter aangemeerde bootjes. (Foto's: Chris de Waard).

Tientallen zakken vuilnis uit grachten gevist

Voor de derde keer dit jaar hebben Leidse raadsleden, dit keer ondersteund door horecaondernemers en het centrummanagement, een schoonmaakactie op het water gehouden. Met drie boten werden in ruim 1,5 uur bijna 30 grote vuilniszakken gevuld met voornamelijk plastic bierbekertjes die tijdens Leidens Ontzet in het water van de Nieuwe Rijn en omgeving terecht waren gekomen. Het was de laatste schoonmaakactie op het water van dit jaar, maar ook in 2012 wil GroenLinks Leiden dat het initiatief nam, weer het water op met schepnetten en dreghaken.

Dit keer deden naast GroenLinks ook raadsleden van de Partij voor de Dieren, D66 en de SP mee. De boten werden beschikbaar gesteld door rederij Bootjes en Broodjes.

Leiden Plastic Vissen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×