Leidse Exodus-bewoners zetten zich in voor Afrikaanse kindergevangenen

(Oud) bewoners van Exodus Leiden en studenten van Doedoleith zetten zich tijdens dit ‘Jaar van de Vrijwilliger’ in om het lot van Afrikaanse kindergevangenen te verbeteren. Exodus biedt gemotiveerde (ex-)gedetineerden de kans de criminaliteit achter zich te laten en te werken aan een succesvolle terugkeer in de samenleving. Nu zetten de bewoners en oud-bewoners zich in voor kinderen en jongeren, die deze kansen niet krijgen. Met diverse acties wordt geprobeerd om geld bijeen te brengen, zoals, onder andere, de verkoop van waterflesjes. Op zaterdag 5 november vindt de slotmanifestatie van de acties plaats in de Leidse Vredeskerk van 11.00 – 15.00 uur. Onder de titel ‘Op de goede weg’ wordt een gevarieerd programma gepresenteerd met een lezing door Jan de Cock, schrijver van het boek ‘Hotel Prison’. De Cock: “Veel van deze kinderen zijn weeskinderen, aidskinderen, kinderen geboren uit verkrachtingen of kindsoldaten. En dan de vele straatkinderen. Soms worden ze met honderd tegelijk van de straat geplukt, nog net geen 3 of 4 jaar oud. Als ze niet opgehaald worden door een familielid, blijven ze daar tot hun achttiende.”

In een kindergevangenis bij Kampala, Oeganda, leven zo’n 300 kinderen tussen 3 en 17 jaar oud achter de tralies. Slechts enkelen van hen hebben echt een misdaad op hun geweten;, de meesten zijn van straat opgepakt omdat ze geen thuis hebben en bedelden om geld of voedsel.

Iedereen is van harte welkom op de slotmanifestatie en kan zich tot 31 oktober aanmelden. Dat kan per email: 5november@exodus.nl of per post naar Exodus Leiden, Plantage 16, 2311 JD Leiden. Graag duidelijk aangeven met hoeveel personen men komt, want vol is vol!

Voor alle verdere informatie over dit evenement: www.exodus.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×