Getuigen drie aanrandingen en straatroof gezocht

Politie Hollands Midden is op zoek naar getuigen van drie aanrandingen, waarbij in één geval ook een mobiele telefoon werd gestolen:
Afgelopen maandag, rond 22.00 uur, werd een 28-jarige Leidse vrouw aangerand. De vrouw liep over de Middelstegracht toen een man achter haar ging fietsen en haar betastte. Toen de vrouw boos reageerde fietste de man weg, maar dook weer op uit de Groenesteeg en betastte de vrouw nogmaals. Het slachtoffer duwde hem weg, waarna hij wegfietste richting de Ingenieur Driessenstraat. De dader is een man met een getinte huidskleur, begin 20, hij droeg donkere kleding, een grijze capuchon en heeft een tenger postuur.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 oktober rond 05.30 uur werd een jonge vrouw aangerand toen zij met een vriendin over de Breestraat liep ter hoogte van het stadhuis. Het ging om een blanke man, tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, met blond haar tot zijn oren en een donker baseball petje en hij droeg een donker trainingspak.

Diezelfde nacht rond 05.50 uur vond er een aanranding en straatroof plaats. Een 21-jarige Leidse werd lastiggevallen door een man op een fiets. Zij kwam hem eerst tegen op de Langebrug en later voor de Subway aan de Stille Rijn. Hier fietste hij tegen haar aan en duwde haar waarna zij op de grond viel. De man betastte haar en ging ervandoor met haar mobiele telefoon. Een getuige liet de vrouw binnen en waarschuwde de politie. De man heeft een licht getinte huidskleur, tussen de 1.75 meter en 1.80 meter, tussen de 18 en 25 jaar oud en hij droeg een grijze trui met capuchon. Onder zijn capuchon droeg hij een oranje gestreepte muts en hij had een stoppelbaard. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×