Leidse geitjes en hun verzorgers kunnen rustig slapen

De geitenweitjes in Leidse wijken blijven open. Vrijwel alle politieke partijen komen deze week of zelf met voorstellen om een geplande bezuiniging ongedaan te maken of ze steunen die van andere partijen. Opvallend genoeg is de Partij voor de Dieren nog het meest kritisch op het openhouden ervan. Dat komt omdat die partij wel iets ziet in het centrale duurzaamheidscentrum bij de kinderboerderij in de Merenwijk waar het college eerder dit jaar voor koos. In geitenweitjes worden dieren toch vooral gehouden voor het vermaak van mensen en daar is de partij niet zo voor.

Waar het geld vandaan komt om de weides open te houden, inclusief de banen van de beheerders ervan, wordt donderdag duidelijk als de raad over alle voorstellen gaat stemmen. D66 wil de precariorechten op de ondergrondse waterleidingen met 1,5% verhogen, de VVD ziet in het stoppen van de Stichting Scheltema een mooie kans om 80.000 euro huursubsidie in de knip te houden. Organisaties als de Veenfabriek die nu van Scheltema gebruik maken, moeten als het aan de VVD ligt maar eens een stevig gesprek met het LAKTheater gaan voeren. Ook die club redt het niet op eigen kracht en is op zoek naar partners.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×