Klap 's in je handjes, blij, blij, blij. Op je blote bolletje, allebei. Handjes in de hoogte, handjes in je zij. Op je blote bolletje, allebei. (Foto: Chris de Waard).

Maidenspeech: Klap eens in je handjes

D66-raadslid Vahit Köroglu is een paar weken geleden voor de tweede keer vader geworden. Het is gebruik dat de raad daar even bij stil staat met een praatje van de nestor (langstzittende raadslid). Dat is al tijden Daan Sloos van Leefbaar Leiden. Die hield het kort. Köroglu niet. Het was namelijk, ruim anderhalf jaar na zijn installatie als raadslid, de eerste keer dat hij het woord voerde in de gemeenteraad. Zo’n maidenspeech gaat doorgaans over een onderwerp dat de betreffende politicus belangrijk vindt en hij of zij krijgt dan de gelegenheid om daar zonder interrupties uitgebreid bij stil te staan.

Voor Köroglu was dat geen beladen politiek onderwerp, maar dus de geboorte van zijn zoon. Hij maakte er een kwisje van. Raad en college moesten vier ja/nee vragen beantwoorden door hun handen omhoog te steken, dan wel in de zij. Wie fout zat, moest gaan zitten. Winnaar Pieter Kos van GroenLinks won en mag een avondje oppassen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×