CDA-raadslid Arjen Bonestroo overhandigt de plannen die zijn partij met het Havengebied heeft aan VVD-wethouder Pieter van Woensel. (Foto: Chris de Waard).

CDA presenteert plannen voor Haven

Een brug tussen het Blekerspark en het Ankerpark, meer restaurants en terrassen, een uitbreiding van het aantal ligplaatsen en sluiting van coffeeshop het Groene Woud. Zie hier een greep uit de plannen die het CDA Leiden heeft met het ‘verrommelde’ havengebied.

CDA-raadslid Arjen Bonestroo bood dinsdag namens zijn partij een notitie aan wethouder Van Woensel aan. daarin staan deze en andere plannen beschreven. Bonestroo: “De afgelopen maanden heeft de CDA-fractie aan bewoners, ondernemers en passanten gevraagd welke verbeteringen zij voor dit gebied zagen. Deze suggesties zijn verwerkt in de notitie.”

Volgens Bonestroo past een nieuwe voetgangersbrug tussen het Ankerpark en het Blekerspark prima in de gemeentelijke plannen voor de aanleg van een stadspark rondom het centrum. Ook een uitbreiding van het aantal ligplaatsen voor passanten met minimaal 25 zal helpen meer toeristen naar Leiden te trekken, zo denkt het CDA. Bonestroo:

“De Leidse haven ligt heel strategisch langs de vaarroute tussen de Vlietlanden en de Kagerplassen. Deze uitbreiding past in de doelstelling om de centrumfunctie van Leiden in de regio te versterken. Niet voor niets  is de Leidse haven een van de achttien ontwikkellocaties in het Programma Binnenstad. Met onze notitie geven wij daar nu een nadere invulling aan.”

Ook moet het voorzieningenniveau voor de passanten omhoog. Van watersportrecreanten hoorde het CDA dat zij behoefte hebben aan zaken als een wasmachine en een wasdroger.  Ook is er behoefte aan draadloos internet. De gemeente zou daarom moeten zorgen voor een WIFI-verbinding.

Leiden Politiek CDA-plan Havengebied


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×