Duoconcert altviool en piano met Mendelssohn, Brahms en De Lange

Op zondag 11 december verzorgen Pianist Laura de Lange en altviolist Roeland Jagers een duoconcert in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht. Op het programma staan werken van J. Brahms, M. Reger, F. Mendelssohn en de nog tamelijk onbekende laat-romantische Rotterdamse componist S. de Lange jr. Van laatstgenoemde componist, zal het duo tijdens dit concert de première van zijn sonate in f-moll spelen.

Deze altvioolsonate is door Laura de Lange ontdekt in de archieven van Stuttgart, de stad waar de componist van 1893 tot aan zijn dood in 1911 werkzaam was. De Lange was bevriend met Johannes Brahms en Max Reger. Van deze laatste componist speelt Jagers een solo-suite. Verder wordt er een altvioolsonate van Felix Mendelssohn gespeeld, die hij schreef toen hij 15 jaar oud was. Het concert wordt besloten met de magistrale sonate in f-klein van Brahms.

Roeland Jagers (1980) behoort tot de meest begaafde altviolisten van Nederland. Hij is vooral bekend als altviolist van het Rubens Quartet. Laura de Lange (1975) is Op het gebied van kamermuziek zeer actief, onder meer in het duo cello/piano met Jascha Albracht en een duo zang/piano met bariton Wiard Witholt. In 2005 heeft Laura een stichting opgericht om de composities van haar voorvaders Daniël de Lange en Samuel de Lange jr. te inventariseren.

Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten €10. Op www.deburchtleiden.nl staat meer informatie.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×