Zo, die zit dicht. Gary Lightbody, zanger van Snow Patrol, voelde nog even goed aan de deur van het Glazen Huis, maar daar zat echt geen beweging meer in. De zanger mocht even daarvoor in het Glazen Huis raden welk liedje van zijn band nu al het meest aangevraagd was voor de Serious Request actie. Het bleek 'Called out in the dark' te zijn. Een verzoekje dat ruim 11.000 euro opbracht. Aansluitend gaf Snow Patrol voor enkele duizenden mensen een optreden op het podium op de Beestenmarkt.(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Snow Patrol opent sluiting Glazen Huis

Opening, sluiting, het blijft lastig als een evenement begint met het insluiten van drie dj’s. Vanavond rond 21.00 uur ging Serious Request 2011 na ruim anderhalf jaar voorbereiding dan eindelijk toch echt van start. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur liep de Beestenmarkt snel vol. Zo vol dat het publiek al snel genoegen moest nemen met een plekje op de Steenstraat, de Turfmarkt of zelfs de Nieuwe Beestenmarkt. Daar was het op een gegeven moment zo druk dat de politie moest ingrijpen om het publiek de andere kant op te sturen. De 24/7 radio-uitzending van 3FM komt de komende zes dagen live vanuit het Glazen Huis waar op kerstavond de opbrengst van de actie bekend wordt gemaakt.

Leiden staat al tijden in het teken van de komst van het Glazen Huis, maar vandaag beleefden de activiteiten een voorlopig hoogtepunt. De hele dag werden er overal in de stad activiteiten gehouden, zoals de Glazen Huisloop, Meters voor Mama, en natuurlijk de radio-uitzendingen van 3FM die in de loop van de middag al van start gingen op de Beestenmarkt. DJ Bart Arens, ooit begonnen bij de Leidse lokale omroep Holland Centraal, mocht het spits afbijten van de Serious Request preparty vanaf de Beestenmarkt. Later op de avond, toen het Glazen Huis inmiddels was afgesloten, kwamen de twee bekendse Leidse ambassadeurs van Serious Request ook nog even langs om de dj’s een hart onder de riem te steken. Jochem Myjer en Armin van Buuren kwamen niet met lege handen. 3FM mag kaartjes, cd’s en een dj-workshop voor de hoogste prijs verkopen.

Dinsdagmiddag wordt Armin ook nog voor Sleutelstad geinterviewd. De jongste medewerkers van Sleutelstad FM, Floris en Yves (allebei 13) bevragen de populaire dj ’s middags in de Stadsgehoorzaal waar hij ’s avonds ook optreedt. Het resultaat is later deze week te horen.

Cultuur Leiden Glazenhuis Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×