Vanmorgen gingen de ramen in het Glazen Huis dat bestaat uit een aantal aaneengeschakelde portocabins. (Foto's: Chris de Waard, video: 3FM / Serious Request).

Glazen Huis staat bijna in Leiden

Zendercoördinator Wilbert Mutsaers van 3FM was vanmorgen naar Leiden afgereisd om de pers bij te praten over de komst van het Glazen Huis naar Leiden. In feite wordt er sinds enkele dagen een heel dorp gebouwd op de pontons die het water bij de Beestenmarkt bedekken. Talloze portocabins bieden daar eind van de maand onderdak aan de regie, techniek en andere ondersteunende diensten van het Glazen Huis. Vanaf 18 december sluiten de drie dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin zich daar zes dagen op om geld in te zamelen tijdens de grootste verzoekshow van het jaar: Serious Request.

https://youtube.com/watch?v=XQR-9LexWFQ

Giel Beelen die acht jaar geleden het initiatief nam voor het Glazen Huis is dit jaar niet van de partij. Afgesproken is dat dj’s maximaal drie jaar achtereen in het huis plaats mogen nemen en voor Giel betekent dat in elk geval dat hij een jaartje moet overslaan. Wel zet hij zich in de actieweek volop in voor de actie. Hij gaat het land in om met een serie benefietconcerten geld op te halen. Dat wordt een hele speciale opdracht, want per dag worden de concerten pas ’s ochtends aangekondigd. Beelen moet er vervolgens voor zorgen dat het in 1 dag uitverkocht raakt.

Leiden Glazenhuis Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×