Louis van Beek als Mathilde, foto: Ben van Duin.

Bijzondere voorstelling over een bijzondere vrouw: Mathilde Willink

Op 13 januari wordt in theater het Trefpunt in Warmond een bijzondere voorstelling over een bijzondere vrouw gegeven. Het stuk is gebaseerd op het leven van Mathilde Willink, muze en echtgenote van de bekende schilder Carel Willink. Mathilde was een soort wandelend schilderij in de excentrieke kleding van Fong Leng en een bekend persoon in het Amsterdamse culturele circuit. In 1977 werd zij dood aangetroffen en zelfs toen was ze prachtig gekleed en opgemaakt voor haar ‘laatste scène’. Over haar dood werd daarna veel gespeculeerd. Mathilde wordt neergezet door Louis van Beek, die hiervoor genomineerd werd voor de ‘Louis d’Or’. Een bijzondere prestatie om als man het ‘levende kunstwerk’ Mathilde overtuigend te spelen. Het gelijknamige stuk wordt voorafgegaan door een lezing met als thema: ‘De portretten van Willink’.

De voorstelling begint om 20.15 uur; de lezing om 19.30 uur.

Meer info en voor het bestellen van kaarten: www.hettrefpuntwarmond.nl

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×