Politie blijft actief zoeken naar illegaal vuurwerk

11

De politie blijft actief zoeken naar handel in en opslag van illegaal vuurwerk. Door meldingen en tips onder andere via twitter, is nu in totaal zo’n 1000 kilo illegaal vuurwerk in beslaggenomen. Politie en Openbaar Ministerie treden hard op tegen alle overtredingen met (illegaal)vuurwerk en er worden zware straffen geëist.

Delen

11 reacties

 1. Zou het niet beter zijn om iets actiever te zoeken naar lieden die onze woningen binnendringen en ons te beschermen tegen het nietsontziende tuig waarbij wij zelfs in onze eigen slaapkamers niet meer veilig zijn ?

 2. makkelijk hoor. op

  theo,heeft gelijk vuurwerk pakken is simpel.
  ik heb acht keer aangifte gedaan van diefstal.
  nu is het artikel 12 politie ze doen niks helaas.
  de volgende is de klos bij mij!!

 3. €65 miljoen uitgaven dit jaar aan die onzin die in één keer de lucht in wordt geschoten. Ter vergelijking: Serious Request bracht iets van €8 miljoen op dit jaar. Wat zou je van die €65 miljoen niet allemaal aan kleine particuliere projecten kunnen opzetten in ontwikkelingslanden?

  Gewoon verbieden en op z’n minst alleen nog maar toestaan om het centraal te laten afsteken onder toezicht. Zo langzamerhand is het hier met oud en nieuw een oorlogsgebied waar auto’s, bushokjes en parkeerautomaten met zwaar illegaal vuurwerk uit Polen worden opgeblazen. De gemeenschap is er weer mooi klaar mee.

 4. Begrijp mij niet verkeerd, het gaat mij om prioriteiten. Verbieden, daar zijn wij in dit land al ver mee gevorderd en aan vuurwerk geef ik persoonlijk geen cent uit. Hoeveel geld zou er jaarlijks aan roken worden uitgegven en aan alcohol en aan uitgaan ? Allemaal niet nodig ook dan maar verbieden ?

 5. Hebjehaarweer op

  Verbieden, als dat zou helpen graag…. Tot een jaar of 18 is het super gaaf om de wijk door te struinen met "rotjes" erg spannend en zeker niet anders als VROEGER….
  Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en daar was het TOEN en VROEGER echt niet beter… grote berg autobanden in de fik daarop auto’s duwen, daardoor ook huizen in de fik, steekpartijen etc. Preventief sloten ze daar ook hele familiebendes in de cel met oud en nieuw. Werden die op 2 jan vrij gelaten gingen ze als nog de boel vernielen……
  Op elke hoek van de straat een politieagent en is die dan z’n leven zeker, nee, dan misschien 3? Dat kost … en daar hebben we gewoon niet genoeg politiemensen voor…..
  Op de plekken waar problemen verwacht worden staan ze wel paraat. Ik wens de politie veel sterkte vanavond!

 6. erikvandendoel op

  Verbieden idd dat vuurwerk. Er zijn grenzen aan persoonlijke vrijheid. PvdD streeft hier al naar, maar andere partijen willen er niet aan.

 7. Triest dat zoiets leuks als vuurwerk door randdebielen zo uit de hand aan het lopen is, dat een vuurwerkverbod ook wat mij betreft nog de enige oplossing is.
  Zoals becijferd vallen er in Nederland in die paar decemberdagen meer slachtoffers met ernstig oogletsel, dan er in zeven jaar Irak-oorlog zijn gevallen. De materiële schade van 10 miljoen aan gebouwen en uitgebrande auto’s is maar een fractie van het toegebrachte menselijk leed. Onvoorstelbaar hoe dit uit de hand heeft kunnen lopen.
  Drie jaar geleden haalde ik – zoals altijd – regulier vuurwerk. De slagkracht was dermate groot, dat het voor onveilige situaties zorgde. Levensgevaarlijk. Vorig jaar werd iemand door Bengaals vuurwerk geraakt. Het halve been lag open, revalidatie kostte maanden. Voor mij geen vuurwerk meer.

 8. @eric vtg:
  Je zegt t hier zelf al, t betrof BENGAALS vuurwerk en hier in NEDERLAND dus streng verboden…
  Dit betreft dus zwaar illegaal vuurwerk…

 9. @killRdevil: Bengaals vuurwerk is een aanduiding voor een type kleurrijk siervuurwerk. Is volstrekt legaal.

Je bent nu offline