Dr. Anne Schulp geeft lezing over mosasaurusjacht in Angola

Op zondag 15 januari om 13.00 uur organiseert GEA Kring Rijnland weer een Leidse Winterlezing in Naturalis. Deze keer zal paleontoloog dr. Anne Schulp verslag doen van zijn zoektocht naar de mosasauriër in het zuiden van Angola. Het monsterachtige dier, dat soms wel 17 meter lang werd, is ook aangetroffen bij opgravingen in Zuid-Limburg en leefde zo’n 70 miljoen jaar geleden. Schulp deed eerder onderzoek in Oman, Spanje, Nederland, Jemen, en Bolivia en schrijft regelmatig bijdragen over aardwetenschappen en paleontologie voor diverse kranten, tijdschriften en boeken. Van zijn hand verschenen ‘Praktijkgids fossielen’ en ‘De Nederlandse Dino’. Deze Leidse Winterlezing is al weer de derde in een serie van vier boeiende lezingen over aarde en klimaat die gehouden worden in de filmzaal van Naturalis. Meer info: www.leidsewinterlezingen.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×