Genomineerden Raadslid van het Jaar bekend

De raadsleden Stéphanie Bakker (GroenLinks), Robert-Jan van Ette (PvdA), Jeffrey van Haaster (D66) en duo-raadslid Mart Keuning (CU) zijn genomineerd voor de titel Leids Raadslid van het Jaar 2011. De winnaar wordt aanstaande dinsdag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden die de verkiezing jarenlang organiseerde.

Bakker verdiende haar nominatie met haar actieve betrokkenheid in de ‘zachte sector’. Zo streed zij voor keuzevrijheid voor hulp in de huishouding. Van Ette viel op door zijn strijd voor het minimabeleid en wist ondanks een oppositierol veel te bereiken. Van Haaster kreeg zijn nominatie onder meer voor zijn inzet in de met sloop bedreigde Zeeheldenbuurt. Duo-raadslid Keuning viel onder meer op vanwege zijn aanhoudende pleidooi voor transparante, degelijke en fatsoenlijke politiek.

De jury bestaat uit politiek oudgedienden Conny Broeyer (PvdA) en Hans van Egdom (GroenLinks), blogger Emile ‘Leidse Glibber’ van Aelst en Leidsch Dagbladjournalist Binnert Glastra.

Leiden Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×