Genomineerden Raadslid van het Jaar bekend

1

De raadsleden Stéphanie Bakker (GroenLinks), Robert-Jan van Ette (PvdA), Jeffrey van Haaster (D66) en duo-raadslid Mart Keuning (CU) zijn genomineerd voor de titel Leids Raadslid van het Jaar 2011. De winnaar wordt aanstaande dinsdag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden die de verkiezing jarenlang organiseerde.

Bakker verdiende haar nominatie met haar actieve betrokkenheid in de ‘zachte sector’. Zo streed zij voor keuzevrijheid voor hulp in de huishouding. Van Ette viel op door zijn strijd voor het minimabeleid en wist ondanks een oppositierol veel te bereiken. Van Haaster kreeg zijn nominatie onder meer voor zijn inzet in de met sloop bedreigde Zeeheldenbuurt. Duo-raadslid Keuning viel onder meer op vanwege zijn aanhoudende pleidooi voor transparante, degelijke en fatsoenlijke politiek.

De jury bestaat uit politiek oudgedienden Conny Broeyer (PvdA) en Hans van Egdom (GroenLinks), blogger Emile ‘Leidse Glibber’ van Aelst en Leidsch Dagbladjournalist Binnert Glastra.

Delen

1 reactie

 1. Zit in ‘Im Weltinnenraum des Kapitals’ van Peter Sloterdijk en ik ben enigszins ontstemd vanwege het feit dat mijn favo’s Lise-Lotte Kerkhof en Guido Terpstra (alsmede Jan Boer en Peter Lab) geen deel uitmaken van de shortlist der genomineerden. Gelukkig is Barry Badpak –niet ten onrechte- uitgeroepen tot Leidenaar van het Jaar. Barry rules!!!

  Ik maak van mijn hart geen moordkuil, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik ben politiek gezien links en progressief georiënteerd (dat zit nou eenmaal in mijn genen en mijn memen) dus het is logisch dat ik vrede heb met de verkiezing van de vierkoppige jury. Mag ik de wens uitspreken dat politiek en democratie meer is dan winnen en verliezen?

  Sinds kort ben ik ook lid geworden van de PvdA, dat is een sociaal-democratische partij met een rijke en lange traditie. Het doet me dan ook deugd dat onze kantoorarbeider Robert-Jan van Ette genomineerd is vanwege zijn inzet voor de minima. Het zegt u misscien niks, maar de financiele crisis raakt de zwaksten in de samenleving het hardst (stapeling).

  De machtsverhouding van de landelijke politiek verhoudt zich tot Europese politiek als de lokale politiek tot de landelijke politiek. De ironie van de geschiedenis wil dat de landelijke politiek cruciale taken (vaak met plausibele redenen omkleed maar met te weinig geld) wil overhevelen naar de lokale politiek (de Leer van Lubbers: denk globaal, handel lokaal).

  Lokale politiek anno 2012 doet ertoe en laten we ondanks het slechte media-imago van ons openbaar bestuur trots zijn op al die raadsleden die zich dag in dag uit inzetten voor het wel en wee van onze stad en voor onze burgers. Als u zich verdiept in het alledaagse leven van onze lokale politici dan ziet u dat het raadswerk vnl. liefdewerk-oudpapier is.

  Robert-Jan, als ik uit de vier moet kiezen raadslid van het jaar, kun jij met je schaarse tijd, middelen en mogelijkheden gehele fractie in het nieuwe jaar ook aandacht besteden aan:

  1. de ambachtseconomie: de arbeidsmarkt vraagt om mensen met praktische vaardigheden, een permanente campagne voor mensen die iets kunnen is dat iets? #ROC+++
  2. mensen centraal stellen, dit wordt ondanks alle goede bedoelingen bijna altijd weer vergeten in de hitte van de strijd, ook in de politieke arena : kan het anders? #mens+++
  3. de PvdA moet idealiter verbindende&verheffende taal gaan spreken, taal die PVV-kiezers verstaan: hoe krijg je deze geuzenarbeid&huzarentaal lokaal voor elkaar? #twitter+++

Je bent nu offline