Doortastende Noordwijker krijgt taart van politie

Een 42-jarige Noordwijker is door de politie voor zijn doortastende gedrag beloond met een taart en complimenten. De man zag afgelopen maandag dat twee mannen herhaaldelijk een leegstaand pand aan de Kerkstraat in en uit gingen met zakken potgrond. Hij vond dat vreemd en vroeg de twee wat ze aan het doen waren. De mannen hadden geen antwoord klaar, en zetten het op een lopen. Ver kwamen de twee niet, ze werden tegengehouden door werklieden die verderop in de straat bezig waren. De gewaarschuwde politie nam het tweetal over. Eén van de mannen werd meteen aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen die hoort te verblijven in een justitiële jeugdinrichting. Hij was niet teruggekeerd na een verlof. Ook de andere man, een 30-jarige inwoner van Noordwijkerhout, is aangehouden. In het leegstaande pand troffen agenten namelijk een hennepkwekerij aan. Daarin stonden 79 hennepstekjes. Vermoedelijk hebben er meer planten gestaan. De politie doet verder onderzoek.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×