Invoering eco-glazen weer uitgesteld

Al jaren probeert de gemeente Leiden eco-glazen in te voeren bij evenementen in de stad. Die zijn veiliger en beter voor het milieu, bovendien scheelt het hoge schoonmaakkosten als de binnenstad na afloop van bijvoorbeeld Koninginnedag niet bezaaid ligt met plastic. Vanuit de horeca is veel weerstand tegen het verplichte gebruik van de sterke kunststof glazen. Doordat een euro statiegeld moet worden betaald, kost een rondje ineens een stuk meer en dus zijn de horeca-ondernemers bang voor een lagere omzet.

Dit jaar zou het er eindelijk toch van gaan komen, maar dat wordt in elk geval opnieuw uitgesteld. De Leidse horeca krijgt de kans om te laten zien dat hun eigen aanpak van het tegengaan van vuil in de stad tijdens evenementen succesvol is. Daarom verleent de burgemeester tijdens Koninginedag éénmalig een ontheffing om zo het alternatieve plan van de horeca zelf te toetsen. De kroegbazen zorgen na afloop zelf voor de schoonmaak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×