Leidenaren vast voor mensenhandel

Twee 25-jarige mannen uit Nieuw-Vennep die verdacht worden van betrokkenheid bij mensenhandel blijven nog 2 weken langer vastzitten. Beide verdachten werden op afgelopen dinsdag aangehouden. Eerder werden al een 29-jarige Leidenaar en een 20-jarige Leidse vrouw aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij mensenhandel. Beiden zitten nog vast.

Begin februari werd een thuiswerkende prostituee gecontroleerd. Tijdens deze controle ontstond het vermoeden dat de prostituee werd uitgebuit. De 29-jarige Leidenaar was op dat moment in de woning aanwezig en werd meteen opgepakt. Er werd een rechercheonderzoek gestart waaruit bleek dat de vrouw ondermeer gewerkt heeft in Den Haag en omgeving Amsterdam.

Door het prostitutiecontroleteam van Politie Hollands Midden worden regelmatig controles uitgevoerd op thuiswerkende prostituees. Indien door de gemeente geen vergunning hiervoor is afgegeven is deze vorm van prostitutie illegaal.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×