Makelaarsborden moeten sneller weg van college

De PvdA heeft een overwinning geboekt in de strijd tegen borden die het historische stadsbeeld verstoren. Na het verbod op stoepborden van winkeliers, wordt nu ook het ophangen van makelaarsborden aan strengere regels onderworpen. Robert Strijk, wethouder Economie, zal in zijn eerstvolgende overleg met de makelaars afspraken gaan maken over hoe lang de borden mogen blijven hangen na de verkoop van een pand.

Wethouder Strijk gaat nu eerst proberen in overleg met de makelaars tot een oplossing te komen, in ieder geval voor het gebied binnen de singels. Als dit mislukt, zullen nadere maatregelen worden overwogen. Die kunnen bestaan uit het verscherpen van het toezicht op het verwijderen van de borden na de verkoop.

Een ruime maand geleden vroegen PvdA-raadslid Robbert-Jan Ette en zijn duo-collega Gijs Holla of het college ervoor kon zorgen dat de makelaarsborden zo kort mogelijk aan de gevel hangen. Zij hebben het gevoel dat de makelaars de borden onnodig lang laten hangen en willen dat daar een einde aan komt, zelfs als dat lokale verbodsregels betekent: “Zo’n makelaarsbord is soms wel tien keer zo groot als een stoepbord en verstoort ook de kwaliteit van de openbare ruimte.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×