Burgemeester betreurt brief raadsleden

Burgemeester Lenferink baalt van de toonzetting van de open brief aan de Universiteit Leiden die een aantal raadsleden gisteren publiceerden. In de brief, waaraan wij gisteren aandacht hebben besteed, hekelen raadsleden van GroenLinks, de SP, Leefbaar Leiden, de ChristenUnie en de Partij voor de dieren de houding van de universiteit. Die zou volgens de raadsleden ‘met de rug naar de stad staan’. “Hun oproep dat juist nú partnerschap en samenwerking van het allergrootste belang is, onderschrijf ik maar juist dan moet je niet zo’n brief sturen,” aldus Lenferink.

“Veel partners in de stad maken net als de gemeente Leiden keuzes en denken na over de toekomst, dit mede als gevolg van de economische crisis die ons allen treft. Ik ben ervan overtuigd dat ieder voor zich, ook de universiteit, daarbij het belang van de stad niet uit het oog verliest.”

Maandag vindt in de Leidse Schouwburg een stadsconferentie plaats waarin allerlei partner in de stad met de gemeente in gepsrek gaan over de toekomst. Lenferink opent die bijeenkomst: “We delen dan met elkaar de visie voor de stad Leiden. In die sfeer van gezamenlijkheid, luisteren naar elkaar en elkaar inspireren staat niemand met de rug naar elkaar. En zo hoort het ook.”

Cultuur Leiden laktheater


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×