Vragen PvdA over samenscholingsverbod Plantsoen

Namens de PvdA stelt Henny Keereweer burgemeester Lenferink vragen over het samenscholingsverbod in het Plantsoen. Volgens de daar geplaatste borden geldt dat verbod tussen 22.00 en 07.00 uur. Keereweer, die aangeeft regelmatig laat in de avond met zijn partner in het Plantsoen te vertoeven, heeft zich daar naar zijn zeggen nooit onveilig gevoeld. Hij kan zich voorstellen dat omwonenden overlast ervaren als er ’s avonds laat veel mensen in het Plantsoen zijn. Hij kan zich echter niet voorstellen dat er daadwerkelijk sprake van openbare ordeverstoring is. Ook meent Keereweer dat de mensen die in de buurt van het Plantsoen zijn gaan wonen, wisten dat dit park een openbare functie heeft. Zij moeten naar zijn mening dus meer kunnen verdragen dan andere bewoners van de binnenstad.

Keereweer wil nu van de burgemeester weten waarom hij het samenscholingsverbod afgekondigd heeft. Hij vraagt waaruit de ernstige verstoringen van de openbare orde, die hem tot de afkondiging van het verbod hebben doen besluiten, bestonden en voor hoe lang het verbod afgekondigd wordt. Ook wil hij namens zijn partij weten wat er wel en wat er niet mag na 22.00 uur. Keereweer dringt er tenslotte bij de burgemeester op aan, dat hij zo snel mogelijk antwoord geeft op zijn vragen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×