Herdenking en kranslegging druk bezocht

Gisteravond om 19.00 uur begon de dodenherdenking in de Marekerk. Burgemeester Lenferink hield het openingswoord, gevolgd door een herdenkingsrede van voormalig staatssecretaris mevrouw dr. Jet Bussemaker, rector van de Hogeschool van Amsterdam en lid van het College van Bestuur Universiteit van Amsterdam/Hogeschool van Amsterdam. Daarna startte de Stille Tocht naar het monument bij Molen De Valk waar om 20.00 uur twee minuten stilte werd gehouden.  Vele mensen, oud én jong, deden mee met de indrukwekkende wandeling naar de molen. De eerste krans werd gelegd door de burgemeester samen met Greetje van Gruting, penningmeester van de ‘Stichting Doodenherdenking Leiden’. (Foto’s: Emile van Aelst.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×