Dodenherdenking bij de Naald in Leidse Kooi

Traditiegetrouw werden gisteravond bij de Naald in de Kooi de 13 slachtoffers herdacht door woningcorporatie De Sleutels, nabestaanden en belangstellenden. Deze slachtoffers waren toentertijd leden van woningbouwvereniging de Eendracht, die later overging in de Sleutels. Burgemeester Lenferink hield een toespraak over “De verhalen, die doorverteld moeten worden.” Ook Ton Kohlbeck, voorzitter van de Stichting Doodenherdenking Leiden, benadrukte het nut van herdenken. Leerlingen van basisschool De Viersprong, welke het monument heeft geadopteerd, lazen gedichten voor. Een lid van Jong K&G speelde de “Last Post”. Het was een mooie en simpele plechtigheid. (Foto’s: Bram Pater.)

Leiden Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×