VVD raadslid Frederik Zevenbergen is tevreden met de keuze voor de buitenom variant van de RijnlandRoute. Over het alternatief voor de RijnGouwelijn is zijn partij minder te spreken.

D66 blij met nieuw ov-plan, VVD tevreden over nieuw asfalt

De 100 miljoen extra die de provincie steekt in het extra zorgvuldig inpassen van de gekozen RijnlandRoute-variant ‘Zoeken naar Balans’ is niet voldoende voor een goede oplossing voor de bypass door de Oostvlietpolder. Dat zei fractievoorzitter Paul van Meenen van D66 Leiden gisteren in het Sleutelstad FM programma Nieuws071. Van Meenen is ontevreden over de manier waarop de weg – deels bovengronds – door de laatste groene polder van Leiden is ingetekend.

Als Voorschoten zich blijft verzetten tegen de nieuwe verbindingsweg tussen de A44 en de A4 dan kan het geld dat nu is gereserveerd voor een langere tunnel in de Leidse randgemeente volgens Van Meenen beter aan een betere inpassing in de Oostvlietpolder worden besteed.

Paul van Meenen (D66) en Frederik Zevenbergen (VVD) in gesprek met Jeroen Driessen en Chris de Waard tijdens een uitzending van Nieuws071 op Sleutelstad 93.7 FM.

Over het nieuwe regionale ov-plan HOV Net Zuid-Holland Noord is Van Meenen wel te spreken. Dat plan vervangt het Rijngouwelijn-concept dat eerder als tram door het centrum van Leiden was gepland.

VVD raadslid Frederik Zevenbergen is tevreden met de keuze voor de buitenom variant van de RijnlandRoute. Over het alternatief voor de RijnGouwelijn is zijn partij minder te spreken. Zevenbergen: “We gaan 37 miljoen steken in iets dat er al is. Die bussen, dat is oude wijn in nieuwe zakken. Je kunt nu ook al met de bus naar Katwijk of Zoetermeer”.

Liever ziet hij dat de vrije busbanen worden omgeruild voor extra autowegen: “We moeten de busbanen teruggeven aan diegenen die ze hebben betaald. De automobilisten. Je hebt niks aan lege vrije busbanen met files ernaast.”

Zevenbergen hoopt wel dat er bij de aanleg van de RijnlandRoute voor Voorschoten nog extra maatregelen mogelijk zijn om de pijn daar wat te verzachten: “Als je de weg niet hoort, ziet of ruikt, dan moeten ze daar ook blij zijn. Zeker als je weet wat het alternatief is”. Hoewel de VVD nooit wat heeft gezien in de Churchill Avenue prijst Zevenbergen het burgerinitiatief: “Ik heb zelden zo’n goed uitgewerkt plan gezien. Jammer dat het te duur is”.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×