Laatste Leiden Marathon 'oude stijl'

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het tijd voor de 22e Leiden Marathon. Aanstaande zondag klinkt om 10.30 uur het startschot voor de hele en de halve marathon, een kwartier later begint de kinderloop. Begin van de middag volgen dan ook nog de 5 en de 10 kilometer. Op de 5 kilometer zal Jochem Myjer met startnummer 1 meelopen. Ook andere bekende Leidenaren zetten de marathon extra luister bij. Onder hen olympisch roeister Femke Dekker en schrijver Abdelkader Benali.

Tjeerd en Mok Scheffer over de Leiden Marathon 2012 die op zondag 20 mei wordt verlopen. Sleutelstad FM zendt hem live uit in een extra uitzending van Sport071. Ook worden er tv-opnames gemaakt.

Naast de recreatielopers verschijnen er zo’n 25 echte wedstrijdlopers aan de start. Daarvoor schakelt de marathonorganisatie sinds enkele jaren een atletenmakelaar in. Hoewel het prijzengeld met 8.000 euro in Leiden bescheiden is, slagen ze er op die manier toch in om een aantrekkelijk deelnemersveld samen te stellen met lopers die hier en daar nog eens een parcoursrecord verbreken. ter vergelijk: de marathon van Rotterdam kent een prijzenpot van vijf ton.

Het is de laatste keer dat de Leiden Marathon via het huidige parcours wordt gelopen. Volgend jaar gaat het roer om en worden de twee identieke rondes waar de hele marathon nu uit bestaat vervangen door een groot parcours door het Groene Hart. De start blijft op de Breestraat en de finish op de Vismarkt moet dan een soort Leidse Bonkevaart worden. Die vergelijking gaat goed op, want bij het nieuwe parcours doet de marathon 10 dorpen en 1 stad aan. Een soort 11-Stedentocht dus.

Door het nieuwe parcours zal de marathon dit jaar voor het laatst de Jacob Catslaan in Leiden aandoen. Bewoner Claas Griffioen gaat met zijn buren daarom een extra groot feest maken van deze laatste passage. Onder andere optredens van K&G 3 samen met Theo van Es staan daar op het programma.

Jacob Catslaanbewoner Claas Griffioen vertelt op sleutelstad FM over de laatste keer dat de Marathonlopers komende zondag ‘zijn’ straat aandoen.

https://youtube.com/watch?v=p_M6prjQA-I

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×